Nadat de zoveelste locatie niet doorging, hadden we het plan voor de Bouwplaats maar even in de wilgen gehangen. Als iets steeds maar niet wil lukken, dan is het misschien wel niet de juiste stap. Maar net als je afscheid lijkt te nemen van een droom, komt er dan toch ineens iets op je pad. Begin dit jaar hadden we contact gezocht met organisaties als Staatsbosbeheer en Groninger Landschap voor mogelijke locaties voor de Bouwplaats. Helaas allemaal zonder succes. Maar ergens was toch een zaadje geplant, want voor de zomer kregen we een enthousiastmakend telefoontje van Staatsbosbeheer naar aanleiding van die mail uit februari.

Staatsbosbeheer onderzoekt de mogelijkheden voor herontwikkeling van de achttiende-eeuwse boerderij Enne Jansheerd in Maarhuizen, vlakbij Winsum. Samen met partijen als Rizoem, Onix en de academie van Bouwkunst kijkt Staatsbeheer hoe ze deze plek duurzaam kunnen ontwikkelen. En daarbij zoeken ze een partij die voor reuring en inhoud kan zorgen. En toen dachten ze aan...... de Bouwplaats! En dit dan in combinatie met allerlei andere functies, want het terrein is gigantisch en biedt enorm veel mogelijkheden. Het is allemaal nog heel pril en zeer onzeker, maar het gevoel is over en weer goed. En daar begint het tenslotte mee. 

Om een beetje verder aan elkaar te snuffelen en om het proces op gang te brengen organiseren we gezamenlijk een Open Huis op de Open Monumentendag op zondag 10 september. Je kunt dan meer te weten te komen over deze nieuwe ontwikkelingen en een kijkje nemen op deze bijzondere plek.  De Enne Jans Heerd is van 12:00 tot 17:00 geopend. Je kunt in gesprek met Staatsbosbeheer en andere betrokken partijen zoals Rizoem en architectenbureau Onix over de ideeën voor deze plek. Ook is er ruimte om je eigen inbreng te geven over de invulling voor deze bijzondere plek. Wij zorgen voor een muzikale omlijsting met diverse jonge artiesten. 

Los van het feit dat het natuurlijk heel leuk is dat wij er zijn en leuke dingen organiseren is de plek enorm de moeite waard om te komen bekijken. Dus stap op de fiets, motor of in de auto en broez'n naar Maarhuizen!

 

Deel deze pagina: